Sobe su prljave, nema tople vode, a uprava hotela podstiče goste da se umjesto peškirima, nakon tuširanja obrišu (vjerojatno prljavim) zavjesama.


U svakoj drugoj situaciji to bi bilo nešto što bi vlasnici hotela pokušali da sakriju, ali u slučaju amsterdamskog Hans Brinker Budget Hostela, radi se o nečemu na što su izuzetno ponosni.


Ako ste kojim slučajem u posljednjih nekoliko godina provjeravali popis najgorih smještaja na svijetu, vjerovatno ste naišli na ovaj hotel koji je već godinama pravi hit kod ljubitelja "strave i užasa".


Strani mediji o hotelu su nebrojeno puta pisali, a oni koji su imali nesreću da određeno vrijeme provedu u hotelu, znaju da su reklame istinite.


U svakom slučaju, uprava svoje goste upozorava na sve nepogodnosti.

"Oni koji odsjedaju u Hans Brinker Budget Hotelu čine to na vlastiti rizik i neće hotel biti odgovoran za trovanje hranom, psihičke slomove, smrtonosne bolesti, izgubljene udove, trovanje radijacijom ili bolesti povezane sa 18. vijekom (kuga i tako dalje)", stoji u upozorenju na njihovoj stranici.


Međutim, nije sve tako nezdravo u ovom grozomornom hotelu. U moru užasa, tu je "eko-lift" koje mnogi daleko bolje znaju pod pravim imenom - stube. Naravno, valja pomenuti i ono čime se posebno diče u svojim reklamama: "Ne može gore od ovog, ali trudićemo se da poboljšamo vaš imunološki sistem".


Uprkos svim nedostacima, turisti iz cijelog svijeta odlično su reagovali na njihove "anti-reklame", a potražnja je velika za smještajem u jednoj od njihovih 127 soba (odnedavno i s krevetom u svakoj od njih).




TripAdvisor prije nekoliko godina sastavio je listu najgorih hotela u Evropi, a amsterdamski hotel iz horora ima jaku konkurenciju:

1. Club Aqua Gumbet – Gumbet, Turska

2. Altin Orfe Hotel – Icmeler, Turska

3. Cromwell Crown – London, Engleska

4. Corbigoe Hotel – London, Engleska

5. Park Hotel – London, Engleska

6. Hotel de Lantaerne – Amsterdam

7. Hotel Y Boulevard, Amsterdam,

8. Blair Victoria & Tudor Inn Hotel – London, Engleska

9. Hotel Manofa, Amsterdam

10.Hotel The Globe, Amsterdam





Axact

Axact

Vestibulum bibendum felis sit amet dolor auctor molestie. In dignissim eget nibh id dapibus. Fusce et suscipit orci. Aliquam sit amet urna lorem. Duis eu imperdiet nunc, non imperdiet libero.

Post A Comment:

0 comments: