Instalacija umjetnica Sare Goldschmied i Eleonore Chiari završila je u smeću jer su djelatnici talijanskog muzeja mislili da se radi o otpadu

Foto: Museion Bozen-Bolzano

"Kamo idemo plesati večeras?" umjetnička je instalacija Sare Goldschmied i Eleonore Chiari, umjetničkog dvojca iz Milana, a koja je prikazana u Muzeju u Bozen-Bolzanu, glavnom gradu talijanske pokrajine Južni Tirol.

Instalacija prikazuje zlatna vremena talijanske ekonomije tijekom 1980-tih godina, kada su poslovanje, ali i korupcija cvjetali, piše Quartz.

Njihova instalacija prikazuje zapravo nered nakon zabava koji bi netko trebao počistiti. No, umjetnice nisu očekivale da će netko to uistinu i učiniti. Naime, osoblje Muzeja 24. listopada doslovno je počistilo ovaj neobični postav misleći da se radi o smeću.

No, nije im trebalo dugo da shvate što su napravili pa su umjetnička djela izvadili iz smeća i ponovno postavili instalaciju.

– Ovo nije prvi puta da se tako nešto događa u svijetu umjetnosti – komentirali su u Muzeju.


Izvor
Axact

Axact

Vestibulum bibendum felis sit amet dolor auctor molestie. In dignissim eget nibh id dapibus. Fusce et suscipit orci. Aliquam sit amet urna lorem. Duis eu imperdiet nunc, non imperdiet libero.

Post A Comment:

0 comments: