Richard Overton najstariji je američki veteran Drugog svjetskog rata, a uoči svojeg 109. rođendana otkrio je recept za vitalnost i dugovječnost koji uključuje i poroke


Richarda Overtona mnogi već godinama smatraju svojevrsnim nacionalnim blagom. On je najstariji američki veteran Drugog svjetskog rata s upravo navršenih 109 godina.

Čestitke za rođendan redovito mu šalje Barack Obama, a prošle ga je godine posjetio i teksaški guverner Rick Perry.

Overton kaže da mu godi sva pažnja koju mu jednom godišnje posvećuju mediji, ali i činjenica da ga ljudi prepoznaju na ulici i žele se fotografirati s njim.


Većinu vremena, piše Gawker, Richard Overton provodi u uređivanju dvorišta i prilaza kući. Ili jednostavno uživa na terasi i gleda na cestu uz viski i nezaobilaznu cigaru.

Upravo je to, kaže legendarni veteran, recept za duboku starost i vitalnost. Već desetljećima puši po 12 cigara dnevno i ne štedi kada je u pitanju dobar viski.

Izvor










Axact

Axact

Vestibulum bibendum felis sit amet dolor auctor molestie. In dignissim eget nibh id dapibus. Fusce et suscipit orci. Aliquam sit amet urna lorem. Duis eu imperdiet nunc, non imperdiet libero.

Post A Comment:

0 comments: