Mali žuti Pac-Man, jedan od najpoznatijih likova iz video igrica, na japansko je tržište izašao 22.5.1980. Njegov se rođendan slavi diljem svijeta. Obljetnička godina vrhunac će imati ovoga ljeta, kada u kina stiže akcijska komedija Pikseli.


U rodnom Pac-Manovom gradu Tokiju njegovi su obožavatelji ušli su u Guinnessovu knjigu rekorda jer je njih više od 350 obučenih u žuto svojim tijelima kreiralo najvećeg Pac-Mana od ljudi ikada, izvijestio je Continental film, koji će film distribuirati u Hrvatskoj.


Diljem SAD-a Pac-Manov rođendan proslavit će se na 75 lokacija, dok će u Velikoj Britaniji to biti na jedinstven način - bit će lansiran u svemir, što će zabilježiti posebna GoPro kamera.


Globalnoj rođendanskoj proslavi pridružuje se Sony Pictures, pa će objaviti najnoviju kino najavu za film čija se premijera očekuje 23. srpnja, te najaviti novosti o mobilnoj igri Pixels Defense.


Po riječima kreatora Pac-Mana, Torua Iwatanija, poput ostalih autora igrica i oni su željeli stvoriti nešto trajno, no Pac-Man je nadišao njihova očekivanja i proteklih je 35 godina bilo vrlo uzbudljivo gledati kako ga svijet prihvaća kao jednog od svojih stanovnika.












Axact

Axact

Vestibulum bibendum felis sit amet dolor auctor molestie. In dignissim eget nibh id dapibus. Fusce et suscipit orci. Aliquam sit amet urna lorem. Duis eu imperdiet nunc, non imperdiet libero.

Post A Comment:

0 comments: