Benjamin i Alexander Jonsson, braća iz Švedske, odlučili su postati prvi ljudi koji su neodoljivu užinu u vidu slatke krofne poslali u svemir.


Svoj su poduhvat odlučili realizirati sa teritorije Norveške 8. aprila, a kamera koju su spojili sa nosačem krofne snimila je zaista spektakularan pogled na zakrivljenje Zemlje.

"Htjeli smo u svemir poslati nešto što do sada nikome nije palo na pamet pa smo zato odabrali krofnu", rekao je Alexander za Huffington Post.

Braća su zaljubljenici u astronomiju i osnivači su naučnog amaterskog kluba Stratolys, pomoću kojega su prikupili sredstva kako bi realizirali ovaj zanimljivi projekat.

Sve je koštalo blizu 1.000 eura, uključujući i helijske balone koji su podigli krofnu u nebo, gdje je provela 80-ak minuta, nakon čega se sunovratila natrag na površinu. Zbog činjenice da je oprema završila u moru, zamolili su jedno pomorsko društvo da je pronađu i donesu natrag na kopno.











Axact

Axact

Vestibulum bibendum felis sit amet dolor auctor molestie. In dignissim eget nibh id dapibus. Fusce et suscipit orci. Aliquam sit amet urna lorem. Duis eu imperdiet nunc, non imperdiet libero.

Post A Comment:

0 comments: