Firenca -- Domar jednog stambenog kompleksa u Firenci uspio je da spriječi lopova u pokušaju da ukrade bakarne žice. Samo dan kasnije, mu je ponudio posao.



"Kakav je to lopov koji u ženinom automobilu idu u kradju vrijednu 60 evra", pitao se 62-godišnji Paolo Pedroti, koji je od zaštitnika imovine postao dobročinitelj.

Pedroti je uhvatio Marčela Mučija (54) u ponedjeljak, a već u utorak mu je našao posao kada je otkrio da je nezaposlen i da živi od ženine invalidske penzije od 250 evra.

Ovu "toplu ljudsku priču" preuzeli su gotovo svi italijanski mediji, u trenutku kada zemlja prolazi kroz jednu od najgorih recesija od Drugog svjetskog rata, sa nezapamćeno visokom stopom nezaposlenosti.

Pedroti je preko lokalnog lista "Tireno" ponudio Mučiju posao održavanja travnjaka i čišćenja stanova za platu od osam evra na sat. Svoju poruku je započeo jednim "Dragi lopove", a završio

"Čekam te. Uostalom, znaš adresu!". Muči je, naravno, odmah prihvatio posao.

"Krao sam bakar da bi pravio svijećnjake i prodavao ih od vrata do vrata", ispovijedao se sada već bivši lopov koji je ranije radio kao baštovan.






Axact

Axact

Vestibulum bibendum felis sit amet dolor auctor molestie. In dignissim eget nibh id dapibus. Fusce et suscipit orci. Aliquam sit amet urna lorem. Duis eu imperdiet nunc, non imperdiet libero.

Post A Comment:

0 comments: