Tinejdžer govori hebrejski, arapski, afganistanski, perzijski, hindu, kurdski, ruski, talijanski, svahili, indonezijski, ojibwe, turski, hausa, jidiš, nizozemski, hrvatski...



Amerikanac Timothy Doner iz New Yorka ima 16 godina, a govori 20-ak jezika. U videu koji je objavio prije godinu dana najmlađi svjetski hiperpoliglot demonstrira znanje, ali priznaje kako je na različitom stupnju u svakom od njih. Sve je počelo nakon njegove Bar Mitzvah. Odlučio je nastaviti s učenjem hebrejskog nakon što je završio ceremoniju. Nakon toga je krenuo na arapski koji je naučio čitati u samo tjedan dana. Prešao je na afganistanski, perzijski, hindu i kurdski. Govori i ruski, talijanski, svahili, indonezijski, ojibwe, turski, hausa, jidiš, nizozemski, hrvatski, mandarinski i njemački. Uči jezike preko udžbenika, aplikacija na iPhoneu i gledajući sapunice, a vježba komunicirajući s vozačima taksija i preko Skypea s ljudima diljem svijeta. Ostavlja snimke na YouTubeu kako bi dobio povratnu informaciju od izvornih govornika.








Axact

Axact

Vestibulum bibendum felis sit amet dolor auctor molestie. In dignissim eget nibh id dapibus. Fusce et suscipit orci. Aliquam sit amet urna lorem. Duis eu imperdiet nunc, non imperdiet libero.

Post A Comment:

0 comments: