'Vrata pakla', odnosno prolaz koji prema grčkoj i rimskoj mitologiji vodi prema podzemlju, otkrivena su tijekom arheološkog iskopavanja u Turskoj, tvrdi član tima te dodaje da se nalazi podudaraju s povijesnim opisima.



Arheolozi su otkrili portal poznat kao Plutonova vrata, u ruševinama hrama, tijekom arheološkog istraživanja drevnog Hierapolisa na jugozapadu Turske, piše International Business Times.

Profesor Francesco D'Andria sa Sveučilišta Palemo, vodi arheološka iskopavanja Hierapolisa, koja su započela još 1957. godine, ali su prekidana zbog potresa. Na konferenciji za novinare koju je održao u Istanbulu otkrio je kako je njegov tim pronašao Plutova vrata (bog podzemlja) nakon što su prema pričama iz mitologije rekonstruirali rutu termalnog izvora.

Hram sa stepenicama koje vode u podrum ispunjen je smrtonosnim plinovima. 'Smrt smo vidjeli na licu mjesta. Nekoliko ptica umrlo je od para ugljičnog dioksida čim se približilo otvoru', rekao je D’Andria.

Vrući izvori u sadašnjem Pamukkaleu su korišteni kao lječilište još od 2. stoljeća prije Krista, a hram su uništili potresi.









Axact

Axact

Vestibulum bibendum felis sit amet dolor auctor molestie. In dignissim eget nibh id dapibus. Fusce et suscipit orci. Aliquam sit amet urna lorem. Duis eu imperdiet nunc, non imperdiet libero.

Post A Comment:

0 comments: