Ekipe za spašavanje na Floridi obustavile su pokušaje da dođu do tijela Jeffa Busha koji je poginuo u Tampi kad se u podu njegove sobe otvorila rupa u koju je propao zajedno s krevetom.

Vjeruje se da je Jeff Bush (36) mrtav. Pet članova njegove obitelji spremalo se za spavanje kad su čuli glasan prasak i Jeffov krik. Kad su došli do sobe vidjeli su da je cijeli pod propao u rupu dublju od 10 metara a vatrogasci i ekipe za spašavanje morali su obitelj evakuirati iz kuće zbog straha od daljnjeg urušavanja.



- Nikako ne možemo doći do tijela, a da ne ugrozimo živote nekoga iz ekipe za spašavanje, rekla je glasnogovornica vatrogasne službe Hillsborougha Jessica Damico koja je objavila da prekidaju potragu.

Ovakvi slučajevi sve su češći, a slični primjeri zabilježeni su diljem svijeta.

Dosad je vjerojatno najstrašniji primjer gdje se zemlja doslovno otvorila zabilježen u Gvatemali. U bezdanu je nestala čitava trokatnica, a stradalo je 15 ljudi. Vlasti u Gvatemali rupu objašnjavaju kao posljedicu velikih kiša izazvanih uraganom Agatha 2010. godine.



Prošle su godine u kolovozu sigurnosne kamere na Tajvanu zabilježile kako se zemlja ruši pod nogama čovjeka. Spasilačke ekipe su da izvukle, no preminuo je od zadobivenih ozlijeda.



Istog mjeseca u američkoj saveznoj državi Idaho Sonia Lopez (32) poginula je kada je automobilom uletjela u rupu koja se otvorila na autocesti.



U lipnju 2011. 15-godišnja djevojčica stradala je kada se, nakon velikih kiša, rupa pojavila na autoputu u saveznoj američkoj državi Utah.



U kineskom gradu Guangzhou ogromna rupa progutala je pak novu zgradu bez stanara pokraj nove stanice metroa.

No, takvi slučajevi se događaju i kod nas. Mladić u dobi od 22 godine pronađen je 15. veljače mrtav u deset metara dubokoj rupi na livadi kod Selnice. Samo stotinjak metara od najbližih kuća došlo je do urušavanja tla, pri čemu je nastala rupa široka jedan metar i duboka deset metara.



Puno veća rupa u zemlji 26. veljače stvorila se u blizini bivšeg rudnika kod Drniša. Otvorio se ponor dubok 100 i dug 70 metara, na sreću, nitko nije stradao, a policija je područje ogradila.









261857_1111_vampire_BR_300x250
Axact

Axact

Vestibulum bibendum felis sit amet dolor auctor molestie. In dignissim eget nibh id dapibus. Fusce et suscipit orci. Aliquam sit amet urna lorem. Duis eu imperdiet nunc, non imperdiet libero.

Post A Comment:

0 comments: