U Švedskoj je pokrenuta inicijativa za pomoć beskućnicima. Između ostalog nude i noćenje u uvjetima u kakvima svakodnevno spavaju beskućnici.



U švedskom hotelu prikladnog naziva 'Hotel za beskućnike' neće vas dočekati nikakav luksuz, nikakav minibar, ni posluga u sobu niti išta slično. Za 70 kuna po danu, spavat ćete na jednom od 10 mjesta na kojima spavaju beskućnici u Göteborgu.



Ovu inicijativa pokrenuta je kako bi se skupio novac upravo za one koji nemaju svoja četiri zida i koji svaki novi dan dočekuju na otvorenom. Program je pokrenuo časopis Faktum kojeg u Švedskoj prodaju beskućnici i to u suradnji s jednom velikom reklamnom agencijom, piše Daily Mail.



'Mislimo da vlasti ne rade dovoljno za da bi pomogle beskućnicima. Ovo je podsjetnik na siromaštvo i jednostavan način da se ljudi uključe', kaže urednik časopisa Faktum Aaron Israelson.



Oni koji se odluče na ovakvu vrstu smještaja mogu birati između prljave vreće za spavanje u parku, hrpe novina ispod mosta, tvrde klupice u parku ili prljave deke ispod nogometnog stadiona.



Göteborg je drugi po redu najveći grad u Švedskoj i u njemu se trenutno nalazi oko 3400 beskućnika koji spavaju na otvorenom ili u privremenom smještaju.

Axact

Axact

Vestibulum bibendum felis sit amet dolor auctor molestie. In dignissim eget nibh id dapibus. Fusce et suscipit orci. Aliquam sit amet urna lorem. Duis eu imperdiet nunc, non imperdiet libero.

Post A Comment:

0 comments: