Festival blata se održava u južnokorejskom gradu Boryeongu koji se nalazi oko 190 kilometara jugozapadno od Seula, donosi potpuno nov adrenalinski doživljaj. Ovaj festival postao je prava turistička atrakcija na koju dolaze turisti iz svih krajeva svijeta u potrazi za "drugačijom" avanturom.



Posjetitelji mogu isprobati mnoge zabavne sadržaje kao što su velika "blatna klizaonica", takmičenje u hrvanju u blatu i mnogim neobičnim aktivnostima poput bijega iz blatnog zatvora te najposjećenije atrakcije - blatne kupke.



Gradska vlast shvatila je kako je ovakav oblik zarade mnogo unosniji od alternative - korištenje blatnih polja za poljoprivredu, te pristupila ovom eventu vrlo ozbiljno.



Zarada od festivala potaknula je razvoj brojnih hotela, restorana pa čak i čitavih četvrti Boryeonga. Turistička ponuda se proširila, osim spomenutog festivala, turistički busevi besplatno voze na lokalne turističke lokacije kao što je rudnik ugljena te poznati budistički hram.

Ulaz je inače besplatan.






Boryeong Mud Festival-Wikipedia





261857_1111_vampire_BR_300x250
Axact

Axact

Vestibulum bibendum felis sit amet dolor auctor molestie. In dignissim eget nibh id dapibus. Fusce et suscipit orci. Aliquam sit amet urna lorem. Duis eu imperdiet nunc, non imperdiet libero.

Post A Comment:

0 comments: